søndag den 24. juni 2018

Røget laks

Det er først fornyligt at jeg igen er begyndt at grille med kul og det giver så igen mulighed for at ryge ting..
 
Et stk lakseside , er skyllet, tørret og har ligget på køl en nats tid smurt ind i en blanding af lige dele groft salt og sukker, som så er skyllet af, laksen er tørret med køkkenrulle, drysset med tørret dild
Lavede en marinade af lige dele lime saft óg flydende honning som blev hældt over ( gem lidt til dressingen ) Lagde citron timian oven på


Brugte weber træflis med smag til at ryge med , blandede to slags. Brugte kul der havde været brugt før og indirekte varme, tog ikke tid på hvor længe den fik.



Lavede en dressing af creme fraice og lidt af marinaden, fint klippet purløg, salt og peber. Kom det hele i noget brød købt i kvakley, hvor der var citron peber oven på og så et par let kogte grønne aspagers


Rest røgen og varmen , brugte jeg på en omgang flæsk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad for et lille ord ...