fredag den 21. december 2012

Hjemme lavet Rullepølse

Jeg er en af dem der godt kan lide rullepølse......... Men.. Det er bare ikke så tit jeg rammer en der, sådan rigtig smager godt...

Og ja.. så var det jeg tænkte at det måtte man da kunne lave selv... Googlede  lidt frem og tilbage... Men synes der skulle alt for mange underlige ting i.

SÅ valgte at lave en på MIN måde......

Købte hos slagteren et stk svine slag

Dryssede det med groftsalt, frisk kværnet peber ( 3 slags ) , fint hakkede et stort rød løg, som jeg også fordelte over hele slaget.

Lagde huspladsplader , på hele slaget, og rullede det stramt op (lige som når man laver rullade )

Bandt den stramt samme med bomulds snor.

Så skulle den koges ved 80 gr i 2 ½ - 3 timer , i følge slagteren......

Jeg kogte den i saltede vand, med hele peberkorn, et par gulerødder og en porre top.

 Skummede den af et par gange, den første time, og ellers passede den sig selv.

Tjekkede med et stegetermometer om den blev varm nok inden i, efter 2½ time synes jeg den var færdig...

Da jeg ikke ejer en Rullepølse presse, måtte jeg finde på noget andet.. Så det blev 2 stk fransbrødsforme, 1½ l vand og en mursten..

I dag havde den så stået i pres på køl i 24 timer.. Tiden var nu til at tage den ud og klippe snorene af... og skære i den ........

Og den blev fin........ Smager skønt...


Vil helt klart frem over lave vores egen rullepølse. Næste gang tror jeg der også skal hakket persille i.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver glad for et lille ord ...